Helsinki

Helsinki is een ideale stad voor architectuur- en designliefhebbers! Finse ontwerpers en architecten zijn bekend om hun prachtige, eenvoudige en functionele designs en hedendaagse uitstraling. Deze uitstraling is zo fameus, dat Helsinki in 2012 werd uitgeroepen tot ‘design capital of the world’. Nog steeds draagt Helsinki deze titel met verve. Zo wordt elk jaar de designweek georganiseerd, waarbij het beste van het Finse design aan het grote publiek wordt gepresenteerd. Helsinki staat bol van de moderne architectuur vermengd met andere stijlelementen. Sommige wijken bestaan bijvoorbeeld grotendeels in uit Jugendstil gebouwen. De stad is gebouwd op vooral onregelmatig gevormde eilanden, waardoor de stad een afwijkende structuur heeft. Zo zijn er meerdere havens, is er geen echte rondweg en telt Helsinki een groot aantal bruggen

Turku

Turku is gelegen aan de monding van de Aurarivier in het zuidwesten van het land. Het is de oudste stad van Finland. Na de verovering van Finland door Zweden werd Turku de hoofdstad van wat toen een Zweedse provincie was. Turku is nog altijd één van de grootste steden van Finland en kent een veelzijdige economie.

U kunt er ook voor kiezen om vanaf deze plaatsen verder Finland in te reizen en een bijzondere vakanties te boeken bij de volgende aanbieders: